צנרת הביוב היא אחד המאפיינים של החיים בעידן המודרני וביוב סתום עלול לשבש את כל שגרת החיים. צנרת הביוב מתחלקת למספר חלקים, חלק ממנה נמצא בתחומי הדירה, חלק בתחום הבית המשותף ובחלק נמצא בשטח הציבורי באחריות הרשות המקומית.
סתימה בביוב עלולה להיגרם בכל אחד מהחלקים, כאשר הסתימה נמצאת בתחומי הדירה הפרטית, האחריות לפתיחת הסתימה מוטלת על בעל הדירה, כאשר הסתימה נמצאת בתחום הבית המשותף, ועד הבית יהיה אחראי על פתיחת הסתימה וכאשר הסתימה נמצאת בחלק הציבורי, הרשות המקומית תהיה האחראית על פתיחת הסתימה.
ביוב סתום – איך נוכל לפתוח סתימות בביוב?
כאשר הסתימה מתרחשת בכיור שבמטבח או באמבטיה כדאי למלא חצי כיור במים ולפמפם באמצעות פומפה. אם הסתימה עדיין לא נפתחה אפשר כדאי לפתוח את הסיפון הנמצא בתחתית הכיור, לרוקן את תכולתו ובעזרת ספירלה לנקות את הצינור החל מפתח הניקוז ועד למקום של הסיפון. אם הסתימה לא נפתחה, כנראה שהיא נמצאת בעומק של צינור הניקוז וכדאי להזמין אינסטלטור מקצועי שידע איך לפתוח אותה.
אם הסתימה היא באמבטיה או במקלחון, תהליך פתיחת הסתימה דומה לפתיחת סתימה בכיור, אך בהבדל אחד, במקלחון או באמבטיה אין סיפון שאליו אפשר להגיע ולנקות אותו. הדרך היעילה ביותר לפתיחת סתימה באמבטיה או במקלחון היא באמצעות פומפה או באמצעות משחולת, ספירלה חשמלית גמישה המסוגלת לחדור לעומק הצנרת ולפתוח את הסתימה.
את הסתימות באסלה אפשר לשחרר בעזרת פומפה או בעזרת ספירלה, רצוי ספירלה חשמלית. ברוב חדרי השירותים יש על יד האלה בצד מכסה ביוב שאותו אפשר לפתוח. במקרים של סתימות קשות יותר, אפשר לפתוח את מכסה הביוב, להשחיל לתוכו ספירלה ולנסות לשחרר את הסתימה.
כאשר הסתימה נמצאת בצינור הביוב, אינסטלטור מקצועי ישחרר את הסתימה בעזרת הביובית. הביובית היא משאית שעליה נמצאים משאבה רבת עוצמה, מכל אגירה וצינור ארוך. את הצינור מחדירים לאורך צנרת הביוב ובעזרת לחץ אוויר גבוה מזרימים לתוך הצנרת מים. לחץ האוויר ישטוף את הצנרת, יפתח את הסתימות וינקה את הצנרת.
ביוב סתום – איך אפשר למנוע סתימות בביוב?
בכל פעם שאתם מרגישים כי המים בכיור מתנקזים לאט יותר מאשר במהירות הרגילה, אל תחכו שצינור הניקוז ייסתם. קחו פומפה, מלאו חצי מהכיור במים חמים והתחילו לפמפם, אם הסתימה תיפתח המים יתנקזו במהירות הרגילה. לא עזר? עברו לשלב הבא, פתחו את הכוס הנמצאת מתחת לכיור, רוקנו אותה מהלכלוך והבריגו אותה חזרה. כדאי לכם לאמץ מנהג קבוע, לרוקן את הכוס שמתחת לכיור אחת לחודש, לנקות אותה מהלכלוך שהצטבר ולהחזיר למקום.
שימו מסנני מים בברזים. המים בישראל מלאים באבנית אשר סותמת את הכיור. מסנן מים ימנע את יציאת האבנית יחד עם המים ויחסוך סתימות רבות.
אל תזרקו לאסלה חומרים לא מתכלים כמו טיטולים, מגבונים, מקלונים לניקוי אוזניים ועוד.