ביובית לחניונים היא משאית קטנה המיועדת להתמודדות עם בעיות במערכת הביוב ומכאן שמה, ביובית. הביובית נושאת עליה ציוד ומתקנים מיוחדים הנדרשים להתמודדות עם בעיות במערת הביוב כמו משאבה רבת עוצמה, מכל לאיסוף מי הניקוז, צינור לחץ ארוך, מצלמה עם סיב אופטי מיוחד הנועד לצילום ולמיפוי מערכת הביוב מבפנים ועוד.
מלא פרטים ואנו מתקשרים
את הביובית המציאו לפני עשרות שנים בבריטניה ומאז היא כבשה בסערה את כל העולם ולא בכדי. הביובית מסוגלת לשאוב מים בקצב מסחרר, להתיז מים בלחץ גבוה, לחץ העשוי ברוב הפעמים לפורר את הסתימות הנמצאות במעבה הצנרת ולאפשר למים להמשיך ולזרום הלאה.
ביובית לחניונים – מהי הביובית ומה ההבדל בינה לבין הביובית הרגילה
אם הביובית נשמעה לכם ככלי המסוגל לפתור כל סתימה ולנקז כל הצפה, זה לא כך במציאות. למשאית הרגילה קשה להיכנס למקומות נמוכים או צרים במיוחד ולשם כך יש צורך בביובית נמוכה.
בשפה המקצועית היא נקראת ביובית לחניונים מאחר וממדי המשאית מתאימים לכניסה קלה לחניונים נמוכים ומאפשרים יכולות תמרון גם בחניונים צרים, אך בפועל ביובית החניונים מתאימה לכל מקום שבו יש תקרה נמוכה או מרחבים צרים ויכולות תמרון מורכבות יותר.
הביובית הנמוכה דומה מאוד לביובית הרגילה, היא מכילה כמעט את כל הציוד שמכילה הביובית הגבוה, את מכל האיסוף, את הצינור הארוך, את המשאבה, את המצלמה עם הסורק הרובוטי ועוד, אך הכוח של ביובית החניונים נמוך יותר.
בשל הממדים הקטנים יותר של המשאית המשמשת לביובית חניונים, המשאבה שלה תהיה קטנה יותר, המכל שעליה יהיה קטן יותר, גובה המשאית יהיה נמוך יותר והרוחב שלה יהיה רחב פחות מהביובית הרגילה. על אף השינויים, הלחץ שמפעילה המשאבה מספיק וביובית החניונים יכולה לשאוב בהצלחה מים במקרים של הצפות או כל חומרים אחרים שאותם יש לשאוב.
מתי משתמשים בביובית החניונים?
ביובית החניונים משמשת אותנו בכל מקום שאליו אין גישה עם הביובית הגדולה כמו חניונים עם הגבלת גובה, מרתפים, מפעלים שבחלקים מסוימים בהם יש תקרות נמוכות, חניות ביתיות שקשה לתמרן בהן ועוד.
לא לחינם נקראת הביובית הקטנה ביובית החניונים מאחר וכל החניונים מוגבלים בגובה. הם נבנים בצורה של מפלסים, כדי לנצל את השטח ולבנות כמה שיותר מפלסים נבנים החניונים עם תקרות נמוכות ומעברים צרים. במקרה של הצפות מים בחניון, רק ביובית החניונים תוכל לתת מענה.
ביובית החניונים מתאימה לשימוש גם ברחובות הולנדיים, רחבות צרים במיוחד שאינם מיועדים לנסיעת רכבים. במקומות אלו קשה להכניס משאית גדולה וביובית החניונים תחליף את הביובית הרגילה בהצלחה.
משרד הבריאות מחייב בעלי מסעדות ובעלי מפעלים שונים להפעיל בור שומנים, מכל אגירה הנועד לאגירה של פסולת השומן. את בור השומנים יש לרוקן אחת לתקופה, ריקון המתבצע באמצעות הביובית. ברוב המקרים אין צורך להפעיל את הביובית הגדולה, גם הביובית הקטנה תוכל לבצע את המשימה בהצלחה ובעלויות נמוכות יותר.
השימוש בביובית החניונים זול יותר מהשימוש בביובית הרגילה מאחר והתפעול שלה ותצרוכת האנרגיה שלה נמוכים יותר, אך ייתכן שבמקומות קשים במיוחד לגישה, הפעלת הביובית תהיה מסובכת ומורכבת יותר והדבר יתבטא גם במחיר ההפעלה.
הביוביות השונות נבדלות אחת מהשנייה גם במשקל שלהן. בעוד שהביובית הקטנה שוקלת בממוצע שבע וחצי טון, הביוביות הגדולות שוקלות בממוצע כחמישה עשר טון, עשרים ושישה טון וגם שלושים ושניים טון. המשקל הנמוך של ביובית החניונים הוא פרמטר נוסף המסייע לגמישות של הביובית וליכולות התמרון שלה.